lördag, april 01, 2006

April April

Idag är det som bekant första april.
Jag tror inte att det är någon som har missat det, och hur kan man med tanke på hur mycket aprilskämt som omger en; speciellt på nätet.
Det känns som det går inflation i skämten, nu räcker det inte längre med ett diskret insmuget lureri, nej nu ska det vara, helst flera, mastodontskämt som är helt orimliga i sin omfattning och verklighetsanknytning.
Hur ska man kunna se skillnad på vad som är skämt och ej när en sajt dessutom har flera skämt som är så subtila att de lika gärna kunde vara sanning.

Ett bra exempel är unt.se som hade en artikel om att det skulle finnas vissa frekvenser i det analoga TV-frekvensbandet som fortfarande skulle sända efter nedsläckningen. Med dagens innovationstakt så finns det säkert en mängd människor som sväljer detta med hull och hår då mer otroliga saker har varit sanna med dagens teknikutveckling.

Inläggets tistel får unt.se som fortfarande inte har svarat på mitt mail angående RSS-feeds, en vecka efter att jag har mailat dem.

Inläggets ros får P1 Konsument för alla roliga gubbar och gummor som ringer in med galna åsikter: När Rigmor Gudrunsson från Vetlanda ringer in och föreslår massbojkott av plastkassar
då ICAs logotyp är tryckta på dem, då skrattar jag gott.
Krönikören Kerstin Linden är alltid kul då hon anekdotalt berättar om fattigsverige och om hur hemsk dagens konsumtionshysteri är.