onsdag, januari 25, 2006

Universitetstour I

Så var det dags att bli kulturella och visa upp Magdeburg och Otto-von-Guericke-Universitet, håll till godo:


Här ser vi ingången till Mensan, som är en lunchrestaurang på campuset med mycket förmånliga priser för studenter. En grisstek, potatis, grönsaker samt en stor grönsallad (ingen dryck) går loss på ca 3,50 € vilket är ungefär 33 kr. Mensan är precis ombyggd och se så fin den nya ingången blev.
Till vänster om mensan ligger Rechnenzentrum (Datorsalar), där kan ca 11000 studenter samsas på ca 50 datorer. Köerna är alltid trevliga, speciellt om man har litet bråttom. Detta har gjort att en mycket stor del av studenterna har egna bärbara datorer som de tar med.



Utanför Rechnenzentrum stödde jag på två av mina spanska kompisar, Ana och Sylvia (från vänster till höger). Här ses de stående i en typisk pluggpose som är så karakteristiskt för spanskor.




Här ser vi den utskjutande flanken av universitetsbiblioteket, som har fått flera arkitektpriser här i Tyskland.
Se hur härligt tysk den ser ut med sitt betong och glas. Notera att innanför alla fönster finns studieplatser.

Här ser vi ingången till samma universitetsbibliotek. Notera även reklamskylten ovanför ingången, den faller på den numera kända tyska devisen, finns det plats, finns det reklam. Härligt är det iaf att se lite cyklar deponerade på all yta som är vertikal och möjliggör fastlåsning.


Det var allt för den här gången, snart kommer uppföljningen när jag tar tempen på de tyska universitetstoaletterna...