lördag, februari 11, 2006

Spridda observationer av Tyskland

Observation 1:
På baksidan av varje mjölkpaket, kan man klippa ut en rabattkupong som berättigar dig till 4 € rabatt om du köper en familjemåltid på Burger King. Ingen reklam riktad mot barn här inte.

Observation 2:
Om du köper en biljett på en buss förväntas du själv ta biljetten från skrivaren, en kulturkrock som märks efter att själv ha stått och väntat på att få biljetten i över en minut.

Observation 3:
Om du någon gång undrat var alla nazister tog vägen efter andra världskriget så har jag svaret:
De jobbar numera på universitetsbiblioteket i Magdeburg. Varje gång man går in i biblioteket blir man kroppsundersökt; inga väskor eller påsar får tas med in (detta inkluderar men är inte begränsat till handväskor, datorväskor).
Var beredd på att det går omkring civilklädda nazister som hela tiden kollar att du sköter dig, du får inte prata högt, absolut inte ringa i mobilen.

Observation 4:
Samma bibliotek, laptop-kvoten är våldsamt hög, om du inte har med dig en fräsig ny laptop så får du knappt sitta i bibblan över huvud taget. När man sedan undersöker vad folk gör med sina datorer så består 90% av arbetet till att antingen spela spel eller skriva i det lokala Lunajstojm- universitetsforumet.

Over and out!