söndag, juni 25, 2006

Dagen efter...

Om det känns tungt att Sverige åkte ur fotbollsvm så kanske det glädjer dig att en annan nation blev glad. Igår var det full rulle i hela staden, folk åkte runt och tutade och sminkade huliganer skrek på gatorna.

Andra nyheter är att jag var i tidningen igår :)
Här kommer en översättning av artikeln:

En Svensk tror på Tyskland
Med "Öl" och flagga framför tv:n

Svenskarna är ett öppet och sympatiskt litet folk, ärliga nästintill självförnekelse.
Åtminstone tror man det när man talar med Erik Andrén. 23-åringen från Uppsala håller bokstavligt talat i mitten av fiendens land sin nations fana högt. Ändå säger han: "Sverige förlorar, Tyskland har helt enkelt det bättre laget".

Inte för att Elektronikstudenten har ett stört förhållande till sitt hemland. "Jag är bara realist, vårt lag är för svagt, vi saknar superspelare, jag tippar på 1:0 till Tyskland". Trots den negativa
prognosen kommer Erik att klä sig i blått-och-gult och sätta sig framför tv:n med en flagga i handen. Sedan kommer Erik, med de tre kronorna på bröstet, ropa "Heja, Sverige!" för att föra sitt lag framåt. Därtill kommer en eller annan Liter "Öl" drickas. Det håller stämbanden i trimm men är inte farligt. "Öl" är nämligen det svenska ordet för Öl [Bier är det tyska ordet för öl].

I Eriks våning kommer en tredjedel av från den Svenska populationen inom Magdeburg sitta framför TV:n, alltså han och en kompis. I Magdeburg bor det totalt 6 svenskar. När man bara är två kan Erik behöva lite sillig solidaritet, han har det nämligen inte så lätt. "Båda mina tyska lägenhetskompisar skryter varje morgon om hur mycket Tyskland kommer att vinna".

1 Comments:

At 11:50 fm, Anonymous Anonym said...

Haha, skulle väldigt gärna vilja se dig "klädd i blått-och-gult och sitta framför tv:n med en flagga i handen".
Verkligen inte den Erik som jag (eller någon annan för den delen heller) känner! Journalister alltså...
Puss puss

 

Skicka en kommentar

<< Home